Bronzen beelden

Bronzen beelden voor binnen of buiten vindt u bij Beeldenmarkt.nl. Wij hebben een ruim aanbod aan beelden en beeldjes voor binnen en buiten, evenals een collectie brons-look beelden.

Brons is een metaallegering die voornamelijk bestaat uit koper en tin. Het is al duizenden jaren gebruikt om beeldhouwwerken en andere kunstwerken te maken. De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakten allemaal intensief gebruik van brons in hun kunst en het wordt nog steeds gebruikt.

Een voordeel van brons als medium voor beeldhouwkunst is zijn duurzaamheid. Brons is bestand tegen corrosie en weersinvloeden, dus een brons beeldhouwwerk kan eeuwenlang meegaan met de juiste verzorging. Bovendien kan brons in een brede verscheidenheid aan vormen en maten worden gegoten, waardoor het een veelzijdig medium is voor beeldhouwers.

Bronzen beelden kunnen worden gemaakt met behulp van verschillende technieken. De meest voorkomende methode is het verloren wasproces, waarbij eerst een beeldhouwwerk in was wordt gemaakt, vervolgens wordt een mal van het wasbeeldhouwwerk gemaakt. De mal wordt dan gevuld met gesmolten brons en wanneer het brons afkoelt en hard wordt, wordt de mal verbroken om het bronzen beeld te onthullen. Deze methode maakt het mogelijk om zeer gedetailleerde en nauwkeurige beeldhouwwerken te maken.

Een andere methode om bronsbeeldhouwwerken te maken is door middel van direct gieten, waarbij het beeldhouwwerk rechtstreeks in klei wordt gemaakt en vervolgens in brons wordt gegoten. Deze methode kan worden gebruikt voor beeldhouwwerken op grote schaal en wordt vaak gebruikt voor openbare beeldhouwwerken en monumenten.

In recente tijden zijn bronsbeeldhouwwerken  populair geworden onder kunstverzamelaars en worden vaak beschouwd als statussymbool. Veel landen hebben gerenommeerde bronsbeeldhouwers die unieke, één-op-een-bronsbeeldhouwwerken hebben gemaakt die zeer gewild zijn bij kunstverzamelaars.

Of u nu op zoek bent naar een beeld voor binnen, voor buiten, of een brons-look beeldje, bekijk ons brons aanbod deze website. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze showroom in Someren om ons brons assortiment te komen bekijken.

Beeldentuin Someren
Beeldentuin Someren

Wij helpen u graag in onze 1.500m2 showroom & showtuin

We heten u van harte welkom. Alles wat u hier op deze site ziet staat er opgesteld. Laat u verrassen en neem er de tijd voor om al dat moois te bekijken.

Ontdek meer

Maar ook online helpen wij u graag..

  • 1. Stel uw producten online samen
  • 2. Stuur uw wenslijst naar ons door
  • 3. Wij maken extra foto's, indien gewenst
  • 4. Nu kunt u met een gerust hart online bestellen!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5

Uitstekend

Goede website

Cees Hersbach

09-07-2024

Prima

Mooi product, voldoet geheel aan de verwachtingen, was twijfel over het juiste huisnummer, werd netjes vooraf gecontroleerd. Bezorging was uitstekend! Heel blij mee!

Gerard Vermeulen

09-07-2024

Snelle levering

Heel zorgvuldig verpakt

Gerda Damming

08-07-2024

Op zoek naar meer inspiratie?
Volg ons op Social Media!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Met meer dan 20 jaar ervaring helpen we u graag met een passend advies! Bel ons op of stuur ons een e-mail en dan reageren wij zo snel mogelijk.

Wij zijn vandaag gesloten

Maandag
11:00 tot 15:00
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
11:00 tot 15:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
11:00 tot 15:00
Zaterdag
11:00 tot 15:00
Zondag
Gesloten

Speciale dagen:

29-07-2024 tot 10-08-2024
Gesloten
Brugstraat 18
5712 AZ Someren
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.