Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
 
Achtergrond cat2 links
Achtergrond cat2 rechts
 

Versteend hout voor buiten

Onze collectie versteend hout is afkomstig uit Indonesië. De meeste van onze stukken versteend hout voor buiten hebben we zelf in Indonesië geselecteerd. Hierbij hebben we gekeken naar minder zware, maar zeker niet minder mooie stukken.

Voor zover wij kunnen beoordelen zijn we uniek met dit uitgebreide en veelzijdige aanbod in versteend hout voor buiten.

Ons assortiment bestaat onder andere uit versteend houten stukken met een vlakke en gepolijste bovenkant, waardoor deze kunnen worden toegepast als een sokkel van versteend hout. Ook kunnen onze stukken versteend hout voor buiten kunnen perfect dienen als eyecatcher in een tuin. We zien de laatste jaren steeds vaker dat een stuk versteend hout ook wordt toegepast als gedenksteen of grafmonument.

Het bijzondere aan versteend hout is dat ieder stuk uniek en tussen de 2 en 25 miljoen jaar oud is.

Wat is versteend hout?

Versteend hout, ook wel fossiel hout genoemd, is een steensoort van 2 tot 25 miljoen jaar oud. Volgens geologisch onderzoek is ons versteend hout ontstaan in het Miocene (5 miljoen tot 25 miljoen geleden) en in het Pliocene tijdperk (2 tot 5 miljoen jaar geleden).

Versteend hout ontstaat doordat bomen onder een laag met vulkanisch as terecht zijn gekomen. Door de laag as komt het hout niet in contact met zuurstof. Hierdoor verrot het hout niet zo snel als normaal. Uiteindelijk verrot het hout alsnog, maar doordat dit proces langzaam geschiedt, blijft de structuur van het hout perfect bewaard.

Versteend hout voor buiten kopen?

Al onze versteend houten stukken voor buiten zijn gemakkelijk online via onze webshop te bestellen. Het is daarnaast ook mogelijk de versteend houten stukken te bewonderen in onze showtuin in Someren.

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur geopend. U bent van harte welkom. Komt een ander tijdstip u beter uit? Geen probleem. Neem in dit geval vooraf even contact met ons op, zodat we samen een afspraak in kunnen plannen.

Bij vragen kunt u te allen tijde contact met ons opnemen door te bellen naar 0493-494677 of door een mail te sturen naar info@beeldenmarkt.nl. Wij helpen u graag verder!

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo