Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Hemelvaartsdag 30 mei geopend van 11.00 tot 15.00 uur. 

 
Achtergrond cat4 links
Achtergrond cat4 rechts
 

Onderhoud terrazzo

Terrazzo bestaat uit gebroken natuursteen t.w. marmer en granietkorrels. In de mal worden deze gebonden met cement, water en kleurstoffen. Als het beeld uit de mal komt is het ruw en wordt het hierna gepolijst zodat het even mooi glanzend wordt als marmer of graniet. De kleur van het beeld is zwart. Het kan ook zijn dat een deel is geslepen waardoor het grijs wordt.

Onze terrazzobeelden zijn gegarandeerd winterhard. Om hun uitstraling en strakke structuur te laten behouden kunt u ze regelmatig behandelen. Op termijn wordt onze gehele collectie voorzien van een coating. Momenteel hebben we dus beelden met en zonder coating in ons assortiment. Hieronder het onderhoudsadvies.

Beelden en sokkels uit terrazzo met coating

Onze nieuwe collectie is in het laatste deel van de productie voorzien van een 2-componenten uv-bestendige, weersbestendige en krasbestendige coating. Daarmee blijft uw beeld en/of sokkel nog langer op kleur. Als u een beeld of sokkel wilt reinigen kunt u dit het beste doen met een vochtige doek. Een geribbelde sokkel kunt u schoonmaken met een zachte borstel en een sopje. Nooit met een hogedrukreiniger!

Beelden en sokkels uit terrazzo zonder coating

Om hun glans te laten behouden kunt u ze periodiek, bijvoorbeeld meerdere keren per jaar, behandelen met marmerpoets, of blanke boen- of bijenwas. Om ook nog de zwarte kleur zo goed mogelijk intact te houden adviseren we u Bellinzoni zwarte pigmentwax. Deze zwarte wax is via deze link te bestellen.

Wax houdt uw beeld en sokkel "fris" en zorgt ervoor dat de cementsluier, door uitdroging niet naar boven komt. Bij het gebruik van een van deze poetsen, of was, komt de originele korrelstructuur mooi naar voren. De was zorgt er ook voor dat de zwarte kleur wat minder snel wordt aangetast door de uv-straling. Pas op met het vochtig reinigen van het beeld en/of sokkel. Probeer deze met zo weinig mogelijk water en reinigingsmiddelen schoon te maken. Het kan dan namelijk zijn dat u de toplaag met het zwarte pigment gedeeltelijk verwijderd.

Het periodiek "in de was zetten" is zeker ook bij de grote exemplaren van 150 cm van groot belang. Deze hebben een zodanige grote oppervlakte dat de zon hier fel op zou kunnen gaan "branden". Zwart absorbeert namelijk de zon en het zou kunnen dat er barstjes kunnen ontstaan aangezien de terrazzo van deze beelden vermengd zijn met fibervezel. Door de werking van de materialen kan er sprake zijn van haarscheurtjes op het beeld. Onze ervaring is dat het beeld ondanks deze barstjes niet kwetsbaarder is door weersinvloeden.

TIP: breng deze wax met pigment met een schilderskwast op en doe dit stukje bij beetje en wrijf deze wax meteen uit met een zachte doek. Als u deze wax er namelijk in laat trekken dan kan dit strepen geven.

Voor een uitgebreider onderhoud verwijzen wij u door naar de onderhoudsset Terrazzo.

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo
 

Gemiddelde review score: 9.4

Bekijk hier alle reviews

Glassculpturen

Onlangs hebben wij twee glassculpturen besteld en na een aantal dagen ontvangen. Ze waren prima verpakt en wij zijn er erg blij mee. Precies zo als ik het mij had voorgesteld.

Snel, goed, met een klein foutje.

Bij het zoeken op internet de juiste sculptuur gevonden ter vervanging van een gesneuveld exemplaar dat bij een andere leverancier al tijden niet meer lever/bestelbaar is. Na een bijzonder vriendelijk telefoongesprek, ter verificatie van de voorraad, direct dezelfde ochtend op de website besteld. De volgende dag werd de sculptuur, perfect verpakt, in de avond reeds bezorgd. Dit zou het eind van de beoordeling moeten zijn ware het niet dat de dag er op volgend nogmaals eenzelfde pakket werd aangeboden. Een telefoontje bezorgde een DHL retourformulier per e-mail zodat dit pakket weer snel afgegeven kon worden bij het dichtstbijzijnde service punt.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren

Mail info@beeldenmarkt.nl
Telefoon 0493-494677

© 2018 - Beeldenmarkt is een onderdeel van HO-Jeuken