Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
 
Achtergrond cat111 links
Achtergrond cat111 rechts
 

Afrikaanse natuurstenen beelden uit Zimbabwe

Bent u op zoek naar een Afrikaans natuurstenen beeld uit Zimbabwe? Bij Beeldenmarkt.nl hebben we een uitgebreide collectie met unieke, abstracte handgemaakte beelden uit springstone, serpentine en opalstone.

De oorsprong van deze mooie collectie Zimbabwaanse beelden ligt in de Tengenenge, een kunstdorp in Zimbabwe. Zimbabwaanse beeldhouwkunst wordt samengevat onder de naam Shona kunst of Shona Art. De huidige derde generatie beeldhouwers laat zich voor een wezenlijk deel leiden door Europese invloeden.

De Zimbabwaanse natuurstenen beelden zijn winterhard, waardoor u het beeld zowel binnen als buiten kunt plaatsen. De beelden worden, indien niet anders wordt aangegeven, exclusief sokkel geleverd.

Onderhoud Afrikaanse tuinbeelden

Het onderhoud van een beeld uit Zimbabwe is vrij eenvoudig. De oppervlaktes van een Zimbabwaans beeld zijn ruw, gehamerd, gepolijst of gevijld.

Het ruwe deel van het beeld heeft geen onderhoud nodig. Eventuele aanslag kan met een sopje en een zachte borstel worden verwijderd.

Op het gepolijste deel van het beeld kunnen doffe plekken ontstaan. Dit kan gebeuren omdat zonlicht de was absorbeert. Deze doffe plekken kunnen gemakkelijk weer glimmend worden gemaakt door blanke was op het beeld aan te brengen. We adviseren hierbij om de was met een schilderkwastje op het beeld aan te brengen en het na een aantal minuten met een droge doek uit te wrijven.

Wanneer er een kras op uw beeld zit, probeer dan eerst om de hier bovenvermelde was op het beeld aan te brengen. Bij een diepere kras of beschadiging kunt u deze wegschuren met watervast schuurpapier tot een fijnheid korrel van 1000. De fijnheid van de korrel is belangrijk omdat het beeld fijn genoeg moet worden gepolijst om zijn glas weer terug te krijgen.

Het geschuurde gedeelte van een natuurstenen beeld kan worden verhit met een gasbrander en worden ingesmeerd met was. Daarna laat u het beeld afkoelen en poetst u de was uit met een badstoffen doek. Soms moet dit proces enige malen worden herhaald. De was zorgt er voor dat de poriën zich sluiten zodat er minder vieze aanslag op komt.

Soorten serpentijn

De Zimbabwaanse beelden zijn voor een deel gemaakt van de natuursteen serpentijn. Onze serpentijn beelden zijn onder te verdelen in twee categorieën, namelijk beelden van springstone en opal stone.

Springstone

Springstone is een harde serpentijn steensoort met een hoog ijzergehalte. Springstone wordt gewonnen in ondiepe steengroeves in Zimbabwe. De kleur van een springstone serpentijn beeld is antraciet/zwart en bruin. Springstone heeft een goede en mooie diepzwarte structuur. Springstone serpentijn kan, vanwege zijn densiteit, worden gepolijst tot hoogglans.

Een serpentijn beeld van springstone is winterhard en daardoor uitermate geschikt voor in de tuin.

Opal stone

Opal stone is een groene/bruine serpentijnsteen. Opal stone is een middelharde steensoort met een fijne textuur. De hardheid van de steen bepaald de kleur. Hoe donkerder de kleur, hoe harder de steen is.

Net als dat een serpentijn beeld van springstone winterhard is, is ook een serpentijn beeld van opal stone winterhard en dus geschikt als beeld voor in uw tuin.

Afrikaans natuurstenen beeld kopen?

Onze Afrikaanse natuurstenen beelden zijn gemakkelijk via onze webshop te bestellen. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een bezoek te brengen aan onze showroom en showtuin. Daar kunt u de natuurstenen beelden in het echt kunt bekijken.

Van maandag tot en met zaterdag bent u tussen 11.00 uur en 15.00 uur van harte welkom. Mocht een ander tijdstip u beter uitkomen? Neem dan contact met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0493-494677 of door een mail te sturen naar info@beeldenmarkt.nl. Wij helpen u graag verder!

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo