Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
 
Achtergrond cat2 links
Achtergrond cat2 rechts
 

Achtergrondinformatie versteend hout

Volgens geologisch onderzoek is ons fossiel hout ontstaan in de Miocenetijdperk (5 miljoen tot 25 miljoen geleden) en in de Pliocene tijdperk (2 tot 5 miljoen jaar geleden). In het Pliocene tijdperk was de aarde koeler dan in het warmere Miocene tijdperk.

Het fossiele hout is ontstaan door erupties van vulkanen waardoor de boomstammen onder een aslaag kwamen te liggen. Op de vulkaanhellingen werden de bomen ontworteld door de uitbarstingen, deze vielen dan op de grond en werden bedekt door een aslaag. Door deze aslaag versteenden de bomen na duizenden jaren. Tot op heden zijn er nog steeds tientallen vulkanen actief in Indonesiё.

Plaatsen waar veel fossiel hout kan worden gevonden zijn bij de uitgebluste vulkanen. Op Java in de buurt bij Pacitan, gelegen in het zuiden en het midden van Java. Maar ook in de buurt bij Banjanegara, gelegen in midden Java. En op West Java vooral in het gebied Banten.

De verschillen in kleuren in het hout komen o.a. door de boomsoort, mineralen in de grond en uiteraard de mineralen welke vrijkomen bij een vulkaanuitbarsting.

Een goed voorbeeld is de Kelimutu vulkaan op Flores, dit is een vulkaan met 3 kratermeren welke naast elkaar liggen en door de verschillende mineralen, welke nog steeds naar de oppervlakte borrelen, heeft elk meer een andere kleur. Van tijd tot tijd verandert de kleur in elk meer!

Versteend hout

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo
 

Gemiddelde review score: 9.4

Bekijk hier alle reviews

Prachtig Beeld.

Via internet heb ik de site gevonden van de Beeldenmarkt. Was zeer verrast van de grote keuze van Terrazzo buiten beelden. Wij hebben een beeld gekocht, en zijn hier heel blij mee.. De prijs was ook heel gunstig.Goede service. heel betrouwbaar de Fam . Jeuken

Bestelling via webshop

Via de webshop de bestelling gedaan, 2 st waxinelichten glas op stronk en een vaasje Lotus op stronk. We zijn super blij met onze bestelling. Service en contact is ook super goed, Echt een aanrader !

Brugstraat 18
5712 AZ Someren

Mail info@beeldenmarkt.nl
Telefoon 0493-494677

© 2018 - Beeldenmarkt is een onderdeel van HO-Jeuken