Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
 
Achtergrond cat2 links
Achtergrond cat2 rechts
 

Achtergrondinformatie versteend hout

Volgens geologisch onderzoek is ons fossiel hout ontstaan in de Miocenetijdperk (5 miljoen tot 25 miljoen geleden) en in de Pliocene tijdperk (2 tot 5 miljoen jaar geleden). In het Pliocene tijdperk was de aarde koeler dan in het warmere Miocene tijdperk.

Het fossiele hout is ontstaan door erupties van vulkanen waardoor de boomstammen onder een aslaag kwamen te liggen. Op de vulkaanhellingen werden de bomen ontworteld door de uitbarstingen, deze vielen dan op de grond en werden bedekt door een aslaag. Door deze aslaag versteenden de bomen na duizenden jaren. Tot op heden zijn er nog steeds tientallen vulkanen actief in Indonesiё.

Plaatsen waar veel fossiel hout kan worden gevonden zijn bij de uitgebluste vulkanen. Op Java in de buurt bij Pacitan, gelegen in het zuiden en het midden van Java. Maar ook in de buurt bij Banjanegara, gelegen in midden Java. En op West Java vooral in het gebied Banten.

De verschillen in kleuren in het hout komen o.a. door de boomsoort, mineralen in de grond en uiteraard de mineralen welke vrijkomen bij een vulkaanuitbarsting.

Een goed voorbeeld is de Kelimutu vulkaan op Flores, dit is een vulkaan met 3 kratermeren welke naast elkaar liggen en door de verschillende mineralen, welke nog steeds naar de oppervlakte borrelen, heeft elk meer een andere kleur. Van tijd tot tijd verandert de kleur in elk meer!

Versteend hout

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo
 

Gemiddelde review score: 9.3

Bekijk hier alle reviews

Indonesische vaas op stronk

Na een lange zoektocht hadden wij eindelijk onze vaas op stronk gevonden bij beeldenmarkt.nl. Wij konden kiezen uit een ruim assortiment, maar één sprong er echt uit. Na een mailtje gestuurd te hebben aan het info adres, kregen wij een uiterst vriendelijke mail terug dat de door ons gekozen stronk nog steeds beschikbaar was. De levering volgde 2 dagen later, keurig en veilig verpakt. Ook werden we verrast door een hartelijk woord van de eigenaar, geweldig! Wij zijn ontzettend blij en kunnen iedereen aanraden om op beeldenmarkt.nl te bestellen! Wij zullen dat zeker ook nog vaker doen!

2 producten gekocht

mooie winkel, prachtige cadeaux

Brugstraat 18
5712 AZ Someren

Mail info@beeldenmarkt.nl
Telefoon 0493-494677

© 2018 - Beeldenmarkt is een onderdeel van HO-Jeuken