Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Showroom, zonder tegenbericht, tussen 11.00 en 15.00 uur open.
2e Paasdag tussen 12.00 en 15.00 uur open.
Nu tot 15 april 2020 gratis verzending vanaf € 75,00 bestelwaarde.

 
Achtergrond cat4 links
Achtergrond cat4 rechts
 

Terrazzo beelden

Onze terrazzo beelden zijn voor 100% gemaakt uit terrazzo of uit terrazzo dat is aangevuld met glasvezel. Dit is afhankelijk van de grootte van het beeld. Bij de meeste ontwerpen terrazzo tuinbeelden is het beeld voorzien van een UV-werende en weersbestendige coating. Hier geven wij drie jaar garantie op.

De terrazzo beelden die u hieronder ziet zijn direct uit voorraad leverbaar. Deze collectie wordt in de toekomst niet meer aangevuld en aangekocht.

Wat is terrazzo?

Terrazzo is een composiet van marmer- en granietkorrels, cement en pigment. Het gebroken marmer en de granietkorrels worden in een mal gegoten en gebonden met cement, water en kleurpigment. Wanneer het beeld vervolgens uit de mal komt wordt het beeld gepolijst zodat het net zo glanzend wordt als marmer of graniet.

Onderhoud terrazzo tuinbeelden

Onze collectie terrazzo tuinbeelden is gegarandeerd winterhard. Om het beeld de strakke uitstraling en structuur te laten behouden kunt u het beeld regelmatig behandelen. Een deel van deze collectie is voorzien van een coating. Onze collectie bestaat dus uit beelden met en zonder coating. Hieronder vind u een onderhoudsadvies voor terrazzo beelden met en zonder coating.

Terrazzo beelden met coating

Onze nieuwe collectie met terrazzo beelden is in het laatste deel van de productie voorzien van een 2-componenten uv-bestendige, weersbestendige en krasbestendige coating. Met dank aan deze coating blijft uw beeld nog langer op kleur.

Wanneer u uw terrazzo beeld wilt reinigen kunt u dit het beste doen met een vochtige doek. Gebruik nooit een hogedrukreiniger!

Terrazzo beelden zonder coating

Om een terrazzo beeld zonder coating zijn glans te laten behouden kunt u het beeld periodiek behandelen met zwarte pigmentwax. Om ook nog de zwarte kleur van het beeld zo goed mogelijk intact te houden adviseren we u Bellinzoni zwarte pigmentwax te gebruiken.

Dankzij deze zwarte wax blijft uw terrazzo beeld ‘fris’. Daarnaast zorgt de wax ervoor dat de cementsluier niet naar boven komt door uitdroging. De wax zorgt er ook voor dat de zwarte kleur wat minder snel door uv-straling wordt aangetast.

Pas op met het vochtig reinigen van het beeld. Probeer het beeld met zo weinig mogelijk water en reinigingsmiddelen schoon te maken. Het kan dan namelijk zijn dat u dan de toplaag met het zwarte pigment gedeeltelijk verwijderd.

Het periodiek ‘in de wax zetten’ is zeker ook bij de grote beelden van 150 cm van groot belang. Deze beelden hebben een zodanig grote oppervlakte dat de zon hier fel op zou kunnen gaan ‘branden’. Zwart absorbeert de zon en dit kan, aangezien de terrazzo van deze beelden vermengd is met fibervezel, tot gevolg hebben dat er barstjes ontstaan.

Onze ervaring is dat het beeld, bij periodieke waxonderhoud, ondanks deze barstjes niet kwetsbaarder is voor weersinvloeden.

Is het beeld zodanig grijs dat de zwarte wax niet meer voldoende en/of lang genoeg hecht. Breng dan eerst, bij een droog beeld of sokkel, zwarte Oost-Indische of Chinese inkt op. Eventueel enkele malen herhalen. Laat dit goed drogen en breng dan hierna de zwarte wax op.

Terrazzo beeld kopen?

Een terrazzo beeld is gemakkelijk via onze webshop te bestellen. Het is daarnaast natuurlijk ook mogelijk om een bezoek te brengen aan onze showroom en showtuin, waar u onze collectie terrazzo beelden eerst kunt bekijken en hierna meteen mee kunt nemen.

U bent van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur van harte welkom. Komt een ander tijdstip u beter uit? Geen probleem, maar neem dan wel even contact met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0493-494677 of door een mail te sturen naar info@beeldenmarkt.nl. Wij helpen u graag verder!

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo
 

Gemiddelde review score: 9.4

Bekijk hier alle reviews

WAUW!

Na jaren gezocht te hebben naar de ultieme plantenbak heb ik deze een paar weken geleden gevonden bij beeldenmarkt. Heel het huis knapt er werkelijk waar van op. Zelf mijn hond kan er geen genoeg van krijgen en ligt al enige dagen constant naar deze plantenbak te staren, tevens moet hij zo nu en dan even kwispelen. De plant zelf is ook helemaal in zijn nopjes en is in 2 dagen zelfs 15 cm gegroeid! Mocht ik ooit nog besluiten om een extra plantenbak te willen scoren, dan ga ik zeker weer kijken bij beeldenmarkt.nl

levering wax

Service was super, binnen 2 dagen product in huis

Brugstraat 18
5712 AZ Someren

Mail info@beeldenmarkt.nl
Telefoon 0493-494677

© 2018 - Beeldenmarkt is een onderdeel van HO-Jeuken