Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Ja Nee
 
Achtergrond cat3 links
Achtergrond cat3 rechts
 

Onderhoud

Hoe houd ik mijn Afrikaanse beeld mooi?

De oppervlaktes van de beelden zijn of ruw, gehamerd, gepolijst of gevijld. Het ruwe deel van een beeld heeft geen onderhoud nodig. Aanslag kan eventueel met een sopje en een zachte borstel worden verwijderd.
Het gepolijste gedeelte kan bij het ontstaan van doffe plekken weer glimmend worden gemaakt met blanke was. Zonlicht absorbeert namelijk was waardoor een beeld na verloop van tijd dof kan worden. We adviseren de was met een schilderkwastje op te brengen en na een aantal minuten met een droge doek uit te wrijven.
Zit er een kras op uw beeld?
Probeer het dan eerst om de bovenvermelde was op te brengen. Bij een diepere kras of beschadiging kunt u deze wegschuren met watervast schuurpapier tot een fijnheid van korrel 1000. Deze korrel is belangrijk omdat het beeld fijn genoeg gepolijst moet worden om zijn glans terug te krijgen. Het geschuurde gedeelte van een natuurstenen beeld kan worden verhit met een gasbrander en worden ingesmeerd met was. Daarna laat u het beeld afkoelen en poetst u het decoratieve beeld uit met een badstoffen doek. Soms moet dit proces enige malen worden herhaald. De was zorgt er voor dat de poriën zich sluiten zodat er minder vieze aanslag op komt.

Springstone
Springstone is een harde serpentijn steensoort met een hoog ijzergehalte. Deze Springsteen wordt gewonnen in ondiepe steengroeves In Zimbabwe. De kleur is anthraciet/zwart en bruin. Het heeft een goede mooie diepzwarte structuur. Dit springstone kan, vanwege zijn densiteit worden gepolijst worden tot hoogglans. Springsteen is winterhard en zeer geschikt voor in de tuin.

Opal stone
Een groene/bruine serpentijn steen. Deze opaal steen is een middelharde steensoort met een fijne textuur. De hardheid bepaald de kleur. Hoe donkerder de kleur hoe harder de steen. Opalstone is minder hard dan hardsteen. Opaal is ook winterhard en dus geschikt voor in de tuin.

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo
 

Gemiddelde review score: 9.4

Bekijk hier alle reviews

Kolom en urnen

Op zoek naar een passende kolom, ben ik hier terecht gekomen. De bestelling verliep vlot, en ik werd middels diverse mailtjes netjes op de hoogte gehouden . Ook het afleveren ging in principe prima. Helaas was het zuiltje kapot. Na contact opgenomen te hebben kwam een nieuw exemplaar een paar dagen later. Kortom, goed behandeld en prima afgewerkt.

Perfect

Perfect geregeld. Van begin tot eind was alles onder controle. Snelle en goede levering van de goederen. Keurig verpakt. Ik kom hier graag nog een keer terug.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren

Mail info@beeldenmarkt.nl
Telefoon 0493-494677

© 2017 - Beeldenmarkt is een onderdeel van HO-Jeuken