Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Hemelvaartsdag 30 mei geopend van 11.00 tot 15.00 uur. 

 
Achtergrond cat111 links
Achtergrond cat111 rechts
 

Onderhoud

Hoe houd ik mijn Afrikaanse beeld mooi?

De oppervlaktes van de beelden zijn of ruw, gehamerd, gepolijst of gevijld. Het ruwe deel van een beeld heeft geen onderhoud nodig. Aanslag kan eventueel met een sopje en een zachte borstel worden verwijderd.
Het gepolijste gedeelte kan bij het ontstaan van doffe plekken weer glimmend worden gemaakt met blanke was. Zonlicht absorbeert namelijk was waardoor een beeld na verloop van tijd dof kan worden. We adviseren de was met een schilderkwastje op te brengen en na een aantal minuten met een droge doek uit te wrijven.
Zit er een kras op uw beeld?
Probeer het dan eerst om de bovenvermelde was op te brengen. Bij een diepere kras of beschadiging kunt u deze wegschuren met watervast schuurpapier tot een fijnheid van korrel 1000. Deze korrel is belangrijk omdat het beeld fijn genoeg gepolijst moet worden om zijn glans terug te krijgen. Het geschuurde gedeelte van een natuurstenen beeld kan worden verhit met een gasbrander en worden ingesmeerd met was. Daarna laat u het beeld afkoelen en poetst u het decoratieve beeld uit met een badstoffen doek. Soms moet dit proces enige malen worden herhaald. De was zorgt er voor dat de poriën zich sluiten zodat er minder vieze aanslag op komt.

Springstone
Springstone is een harde serpentijn steensoort met een hoog ijzergehalte. Deze Springsteen wordt gewonnen in ondiepe steengroeves In Zimbabwe. De kleur is anthraciet/zwart en bruin. Het heeft een goede mooie diepzwarte structuur. Dit springstone kan, vanwege zijn densiteit worden gepolijst worden tot hoogglans. Springsteen is winterhard en zeer geschikt voor in de tuin.

Opal stone
Een groene/bruine serpentijn steen. Deze opaal steen is een middelharde steensoort met een fijne textuur. De hardheid bepaald de kleur. Hoe donkerder de kleur hoe harder de steen. Opalstone is minder hard dan hardsteen. Opaal is ook winterhard en dus geschikt voor in de tuin.

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo
 

Gemiddelde review score: 9.4

Bekijk hier alle reviews

Glassculpturen

Onlangs hebben wij twee glassculpturen besteld en na een aantal dagen ontvangen. Ze waren prima verpakt en wij zijn er erg blij mee. Precies zo als ik het mij had voorgesteld.

Snel, goed, met een klein foutje.

Bij het zoeken op internet de juiste sculptuur gevonden ter vervanging van een gesneuveld exemplaar dat bij een andere leverancier al tijden niet meer lever/bestelbaar is. Na een bijzonder vriendelijk telefoongesprek, ter verificatie van de voorraad, direct dezelfde ochtend op de website besteld. De volgende dag werd de sculptuur, perfect verpakt, in de avond reeds bezorgd. Dit zou het eind van de beoordeling moeten zijn ware het niet dat de dag er op volgend nogmaals eenzelfde pakket werd aangeboden. Een telefoontje bezorgde een DHL retourformulier per e-mail zodat dit pakket weer snel afgegeven kon worden bij het dichtstbijzijnde service punt.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren

Mail info@beeldenmarkt.nl
Telefoon 0493-494677

© 2018 - Beeldenmarkt is een onderdeel van HO-Jeuken