Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Ja Nee
 
Achtergrond cat6 links
Achtergrond cat6 rechts
 

Onderhoudsadvies Terrazzo met glasvezel

Onze terrazzobeelden zijn gegarandeerd winterhard. Om hun uitstraling en strakke structuur te laten behouden kunt u ze regelmatig behandelen. Op termijn wordt onze gehele collectie voorzien van een coating. Momenteel hebben we dus beelden met en zonder coating in ons assortiment. Hieronder het onderhoudsadvies.

Beelden en sokkels uit terrazzo met coating

Onze nieuwe collectie is in het laatste deel van de productie voorzien van een 2-componenten uv-bestendige, weersbestendige en krasbestendige coating. Daarmee blijft uw beeld en/of sokkel nog langer op kleur. Als u een beeld of sokkel wilt reinigen kunt u dit het beste doen met een vochtige doek. Een geribbelde sokkel kunt u schoonmaken met een zachte borstel en een sopje. Nooit met een hogedrukreiniger!

Beelden en sokkels uit terrazzo zonder coating

Om hun glans te laten behouden kunt u ze periodiek, bijvoorbeeld meerdere keren per jaar, behandelen met marmerpoets, of blanke boen- of bijenwas. Dit houdt ze " fris" en zorgt ervoor dat de cementsluier, door uitdroging niet naar boven komt. Bij het gebruik van een van deze poetsen, of was, komt de originele korrelstructuur mooi naar voren. De was zorgt er ook voor dat de zwarte kleur wat minder snel wordt aangetast door de uv-straling. Pas op met het vochtig reinigen van het beeld en/of sokkel. Probeer deze met zo weinig mogelijk water en reinigingsmiddelen schoon te maken. Het kan dan namelijk zijn dat u de toplaag met het zwarte pigment gedeeltelijk verwijderd.

Het periodiek "in de was zetten" is zeker ook bij de grote exemplaren van 150 cm van groot belang. Deze hebben een zodanige grote oppervlakte dat de zon hier fel op zou kunnen gaan "branden". Zwart absorbeert namelijk de zon en het zou kunnen dat er barstjes kunnen ontstaan aangezien de terrazzo van deze beelden vermengd zijn met fibervezel. Door de werking van de materialen kan er sprake zijn van haarscheurtjes op het beeld. Onze ervaring is dat het beeld ondanks deze barstjes niet kwetsbaarder is door weersinvloeden.

TIP: breng deze wax met pigment met een schilderskwast op en doe dit stukje bij beetje en wrijf deze wax meteen uit met een zachte doek. Als u deze wax er namelijk in laat trekken dan kan dit strepen geven.

Sinds 2007 hebben we onze beelden en sokkels uit terrazzo in onze collectie. Na verloop der tijd spelen de weersomstandigheden een zodanige rol dat de beelden met onze pigmentwax niet meer op kleur te krijgen zijn. Gelukkig hebben we, na de nodige voorbereidingen, een oplossing, een onderhoudsset. Diverse relaties hebben het inmiddels getest. Daarbij leveren we een onderhoudsset met twee soorten schuurpapier, pigment, impregnatie, handschoenen en 2 blikjes zwarte wax. Vanzelfsprekend met een uitgebreide toelichting.

Tot slot wensen wij u nog jarenlang plezier toe met uw en eventuele sokkel.

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo