Houtsculpturen, houten sculpturen, wortels uit teakhout

Onze houtsculpturen zijn teakhouten wortels die worden uitgegraven in Indonesië. Een natuurlijke teakhouten sculptuur is altijd uniek. Iedere houten sculptuur is tot in detail schoongemaakt en geconserveerd. U zult er vele jaren plezier aan beleven.

Naast grote exemplaren hebben we een groot aantal stukken uitgezocht die kleiner van omvang zijn.

Ze zijn allemaal te bezichtigen bij Beeldenmarkt.nl of, vrijblijvend, ter plekke in onze showroom in Someren.

Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond

Sorteren op:

Houtsculpturen uit teakhout

De collectie houtsculpturen die u bij ons vindt zijn door de natuur gevormde teakwortels. Even een stukje historie. Teak komt oorspronkelijk uit de gordel die loopt van Birma naar India, Laos, de Filippijnen en Laos. In de Nederlandse koloniale tijd is het zaad van de teakhouten boom geëxporteerd naar Indonesië. De grote plantages in Indonesië zijn dus vaak al heel veel jaren oud met teakbomen die meer dan 40 meter hoog zijn geworden. Meer dan 100 jaar geleden werden in Indonesië grote teakbomen geveld. Toentertijd hadden ze geen bestemming voor de teakhouten wortels. Het was toen, en wellicht nu ook nog, best wel zwaar om deze zeer grote wortels vrij en los te maken van alle aarde. En ook het transport is een belangrijk aandachtspunt. Het gevolg was dat ze in die tijd de teakwortels gewoon in de grond lieten zitten. Ze zijn rotbestendig. Dit houdt in dat de lokale boeren nu alsnog eerst de wortels moeten uitgraven voordat ze de grond weer met nieuwe teakbomen kunnen aanplanten. Als men een overheidsvergunning heeft mag men deze door de natuur gevormde sculpturen uitgraven. Meestal worden deze wortels dan, door de opkopers en andere tussenhandel, voorzien van een voet. Dit kan een verlijmde teakhouten voet zijn maar ook een ijzeren, of van een andere metalen, voet. Ieder teakhouten sculptuur is een kunstwerk op zich en kan binnen of buiten worden geplaatst. In weer en wind zal het onbehandelde teakhout lichter, naar grijs toe, verkleuren. Het zal echter niet rotten. Het is één van de duurzaamste soorten hout.

Onderhoudsadvies

Zoals hierboven aangegeven wordt het teakhout als het buiten staat grijs. Met speciale teakolie voorkomt of vertraagt u vergrijzing en geeft u het teak extra glans. Het hout kan ook worden gebeitst.

Beeldentuin Someren
Beeldentuin Someren

Wij helpen u graag in onze 1.500m2 showroom & showtuin

We heten u van harte welkom. Alles wat u hier op deze site ziet staat er opgesteld. Laat u verrassen en neem er de tijd voor om al dat moois te bekijken.

Ontdek meer

Maar ook online helpen wij u graag..

  • 1. Stel uw producten online samen
  • 2. Stuur uw wenslijst naar ons door
  • 3. Wij maken extra foto's, indien gewenst
  • 4. Nu kunt u met een gerust hart online bestellen!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5

Snelle levering. Goed verpakt. Keurig geholpen

Zie ervaring

Wichard Manenschijn

26-01-2022

Top

Alleen maar ++

Wilma Elgersma

26-01-2022

Het product is zoals op de foto.

Snelle en goed verpakte levering

josé de leeuw

26-01-2022

Op zoek naar meer inspiratie?
Volg ons op Social Media!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Met meer dan 20 jaar ervaring helpen we u graag met een passend advies! Bel ons op of stuur ons een e-mail en dan reageren wij zo snel mogelijk.

Wij zijn vandaag geopend van 11:00 tot 15:00!

Maandag
11:00 tot 15:00
Dinsdag
11:00 tot 15:00
Woensdag
11:00 tot 15:00
Donderdag
11:00 tot 15:00
Vrijdag
11:00 tot 15:00
Zaterdag
11:00 tot 15:00
Zondag
Gesloten
Brugstraat 18
5712 AZ Someren