Houtsculpturen, houten sculpturen, wortels uit teakhout

Onze houtsculpturen zijn teakhouten wortels die worden uitgegraven in Indonesië. Een natuurlijke teakhouten sculptuur is altijd uniek. Iedere houten sculptuur is tot in detail schoongemaakt en geconserveerd. U zult er vele jaren plezier aan beleven.

Naast grote exemplaren hebben we een groot aantal stukken uitgezocht die kleiner van omvang zijn.

Ze zijn allemaal te bezichtigen bij Beeldenmarkt.nl of, vrijblijvend, ter plekke in onze showroom in Someren.

Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond

Sorteren op:

Houtsculpturen uit teakhout

De collectie houtsculpturen die u bij ons vindt zijn door de natuur gevormde teakwortels. Teak komt oorspronkelijk uit de gordel die loopt van Birma naar India, de Filippijnen en Laos. In de Nederlandse koloniale tijd is het zaad van de teakhouten boom geëxporteerd naar Indonesië. De grote plantages in Indonesië zijn dus vaak al vele jaren oud met teakbomen die meer dan 40 meter hoog zijn. Meer dan 100 jaar geleden werden in Indonesië grote teakbomen geveld. Toentertijd hadden ze geen bestemming voor de teakhouten wortels. Het was toen, en wellicht nu ook nog, best wel zwaar om deze zeer grote wortels vrij en los te maken van alle aarde. En ook het transport was destijds een belangrijk aandachtspunt met als gevolg dat ze in die tijd de teakwortels gewoon in de grond lieten zitten. Omdat deze wortels niet in de grond wegrotten houdt dit in dat de lokale boeren heden alsnog eerst de wortels moeten uitgraven voordat ze de grond weer met nieuwe teakbomen kunnen aanplanten. Als men een overheidsvergunning heeft mag men deze door de natuur gevormde sculpturen uitgraven. Meestal worden deze wortels dan voorzien van een voet. Dit kan een verlijmde teakhouten voet zijn maar ook een ijzeren of een ander metalen voet. Ieder teakhouten sculptuur is een kunstwerk op zich en kan binnen of buiten worden geplaatst. In weer en wind zal het onbehandelde teakhout lichter verkleuren cq. vergrijzen. Het zal echter niet rotten en is daarom één van de duurzaamste soorten hout.

Onderhoudsadvies

Zoals hierboven aangegeven wordt het teakhout als het buiten staat grijs. Met speciale teakolie voorkomt of vertraagt u vergrijzing en geeft u het teak extra glans. Het hout kan ook worden gebeitst.

Beeldentuin Someren
Beeldentuin Someren

Wij helpen u graag in onze 1.500m2 showroom & showtuin

We heten u van harte welkom. Alles wat u hier op deze site ziet staat er opgesteld. Laat u verrassen en neem er de tijd voor om al dat moois te bekijken.

Ontdek meer

Maar ook online helpen wij u graag..

  • 1. Stel uw producten online samen
  • 2. Stuur uw wenslijst naar ons door
  • 3. Wij maken extra foto's, indien gewenst
  • 4. Nu kunt u met een gerust hart online bestellen!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5

heel fijn! aardige en meedenkende mensen

snelle levering

Nancy Van der linden

22-09-2022

vlotte levering van de olie.

duidelijke site

Cora Van der veldt

21-09-2022

Geweldige goede service.

Snel contact via de mail, correcte levering.

Ans van de Pol

20-09-2022

Op zoek naar meer inspiratie?
Volg ons op Social Media!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Met meer dan 20 jaar ervaring helpen we u graag met een passend advies! Bel ons op of stuur ons een e-mail en dan reageren wij zo snel mogelijk.

Wij zijn vandaag geopend van 11:00 tot 15:00!

Maandag
11:00 tot 15:00
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
11:00 tot 15:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
11:00 tot 15:00
Zaterdag
11:00 tot 15:00
Zondag
Gesloten

Speciale dagen:

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.