Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Showroom, zonder tegenbericht, tussen 11.00 en 15.00 uur open

2e Pinksterdag, 1 juni open tussen 12.00 en 15.00 uur, tussen 10.00 en 12.00 uur op afspraak

 
Achtergrond cat1 links
Achtergrond cat1 rechts
 

Glaskunst, unieke glascreaties van At van Gestel

Beeldenmarkt.nl is een unieke samenwerking aangegaan met een professionele glaskunstenaar en ontwerper uit glas At van Gestel.

At van Gestel maakt bijzondere glaskunst met glasfusing. Hij maakt, speciaal in opdracht van Beeldenmarkt.nl, kleurrijke glazen schalen en glazen schijven. Alle glascreaties die hij maakt zijn eenmalig en dus unieke glasontwerpen. Elke glazen schijf, vaak in diverse kleuren, kan zowel op een kleine losse standaard als op een hoge zuil of sokkel geplaatst worden. Deze sokkels zijn gemaakt uit diverse materialen zoals uit professioneel gemaakt en op kleur gespoten mdf. Maar ook uit natuursteen zoals basalt en Chinees hardsteen.

Bij iedere unieke glaskunst creatie van At van Gestel wordt een persoonlijk ontworpen en getekend certificaat uitgereikt.

Wat is glasfusen?

Glasfusen is een techniek waarbij in een creatief proces, laagjes glas op elkaar geplaatst worden die vervolgens in een speciale glasoven tot één geheel gesmolten worden. Afhankelijk van het ontwerp wordt het glaskunstwerk 1x, 2x of zelfs 3x in de oven geplaatst. Bij elke stookbeurt plaatsing worden er dan vaak extra toevoegingen op het glasontwerp aangebracht. Daarmee worden mooie en unieke effecten gecreëerd. Zo’n stookbeurt op elektriciteit kan soms wel 12 uur of langer duren en bepaalt dus ook voor een wezenlijk deel mede de kostprijs.

Social media
Facebook logo LinkedIN logo
Blogger logo Google plus logo